WELCOME u Matuljima!

Najveća dobrodošlica na svijetu – WELCOME – u subotu, 09. travnja 2011. godine oko 18 sati biti će i u Matuljima.

WelcomeWelcome – Hrvatska zemlja s najvećom dobrodošlicom na svijetu projekt je u kojem tim avanturista kreće na dvomjesečnu turneju po obali i gorju Hrvatske, od Istre do krajnjeg juga, kako bi svojim kretanjem ispisali najveću riječ Welcome na svijetu. Autor Daniel Lacko; snimatelj Marko Rukavina; koordinator na terenu Čedo Josipović te fotograf Luka Tambač će putem GPS uređaja kroz predviđenih 65 dana puta ispisivati slova kako bi promovirali Hrvatsku kao idealnu destinaciju za pustolovni i izletnički turizam i upoznali građane i strane turiste s nekim neotkrivenim divljim ljepotama.

Putovati će duž više od 2500 kilometara, 8 nacionalnih parkova, 3 parka prirode, 4 zaštićena krajolika, rezervata i geomorfološka spomenika, 6 rijeka, 11 planinskih vrhova, koristeći samo kretanje na „ljudski pogon“ – hodanje, bicikliranje, kajakarenje, penjanje i plivanje.
Projekt kreće iz Savudrije 5. travnja a završava u Dubrovniku 5. lipnja na Svjetski dan okoliša.

U subotu, 09. travnja oko 18 sati welcome team biti će u Matuljima ispred zgrade općine kada ćemo ih dočekati na kraju dionice, a u nedjelju u 9 sati ujutro na startu posljednje dionice za ispisivanje slova W podršku će im dati svi matuljski pustolovi predvođeni Darijom Bostijančić kada će biciklom krenuti prema Podkilavcu i dalje pješke sve do Delnica.

Welcome teamWelcome teamWelcome team

Biciklistička staza koju će koristiti od Matulja do Breze, na putu prema Podkilavcu, dio je nove mreže biciklisitičkih i pješačkih staza na području općine Matulji, a nakon prolaska welcome teama toj stazi dati ćemo naziv Welcome.

<Pratite i javite se Danielu Lacku i ekipi putem web stranice www.welcome.hr, twittera na twitter.com/welcomehr i Facebook stranice facebook.com/welcomehr The World`s Biggest Welcome.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte,
Srdačan pozdrav, Marijana Kalčić, direktorica

Kategorija: Aktualno, Press |