Jubilarni gosti

Turistička zajednica svake godine nagradi tisućitog i dvijetisućitog gosta koji individualno dođe u Matulje i koji je prijavljen u turističkoj zajednici. Goste iznenadimo poklonima, te se oni redovito vraćaju.

Dvijetisućiti gost 2014. godine

Obavještavamo Vas da je u četvrtak, 10. srpnja 2014. održano prigodno darivanje 2000. gosta koji je prijavljen u TZO Matulji u 2014. godini. To je Niklas Rüschstroer, desetogodišnji dječak iz Njemačke koji sa svojom obitelji i njihovim prijateljima boravi kod iznajmljivačice Lucije Turak na adresi Dalmatinskih brigada 3.

Niklas Rüschstroer

Darivanje 2000. gosta

Gosti iz Njemačke prvi su puta u Hrvatskoj, a razlog zbog kojeg su se odlučili za smještaj upravo kod obitelji Turak je apartman sa bazenom pronađen na internetu te zasićenje destinacijama u kojima vlada masovni turizam kao što su Španjolska i Italija. Valja naglasiti da u općini Matulji iz godine u godinu raste broj smještajnih objekata sa bazenom, ali i iznajmljivača općenito što pokazuje da su Matulji destinacija koju gosti prepoznaju i iskazuju sve veći interes za boravak u mirnom okruženju, koje im nudi i mogućnosti za aktivni odmor te blizinu mora.

Prošle godine u sezoni dosegnuta je brojka od 5000 dolazaka, a do kraja godine čak i 8000. Od svog osnutka 1994., TZO Matulji bilježi porast dolazaka i noćenja. Tako je 1994. bilo zabilježeno 4.500 noćenja, dok je 2013. broj noćenja prešao 40.000. Praksa nagrađivanja jubilarnih gostiju pokazala se kao iznimno uspješna, iz razloga što se jubilarni gosti vraćaju u destinaciju.

U prvih šest mjeseci ove godine zabilježen je porast broja noćenja u odnosu na 2013. godinu od 16 posto.

Tisućiti gost 2013. godine

Tisućiti gost 2013.Nuran Sengun, njemačka turistkinja iz Regensburga u blizini Muenchena tisućita je gošća prijavljena u uredu Turističke zajednice Matulji. Ona je zajedno sa svojim suprugom Faithom, na bračnom putovanju i upravo su Matuljski privatni smještaj izabrali za svoju polaznu točku.
Kako govori Nuran, htjeli su pogledati što je više moguće, pa su tako posjetili Opatiju, Rijeku, otoke Krk i Cres, ali i Veneciju, s kojom su malo razočarani. Naime, odnos prema gostu nije im se činio zadovoljavajući.
Zato su privatnim apartmanom kod obitelji Sušanj Renate i Franka više nego zadovoljni. Najviše ih se dojmilo upravo gostoprimstvo i odnos svih ukućana. Jer kako ističe Renata, svi smo uključeni, ne samo suprug i ja, već i djeca koje odlično pričaju engleski. Iznajmljivanjem se bave dvije godine i već planiraju proširiti kapacitete. Zanimljivost njihovog smještaja je što je kuća iz 18. Stoljeća, i oni su osma uzastopna generacija iz iste obitelji koja u njoj živi.
Ove godine imaju jako dobar booking čemu je doprinesla i izrada internet stranice. Franko posebno pohvaljuje tečaj engleskog jezika, u organizaciji TZ Matulji koji je pohađao, te se veseli novi tečajevima koji će uslijediti.
Direktorica Marijana Kalčić napominje da se akcija nagrađivanja okruglih dolazaka gostiju nagrađuje od samog osnutka zajednice i da se nagrađeni gosti redovito vraćaju, što će, nada se biti slučaj i sa bračnim parom Sengun.

Tisućiti gost 2010. godine

Tisućiti gost

Lisa Van Teeffelen iz grada Hoofddorpa na sjeveru Nizozemske tisućiti je gost u 2010. godini koji je prema službenim podacima matuljske Turističke zajednice ove godine posjetio Općinu Matulji.

Jedanaestogodišnja Nizozemka koja će zajedno sa svojim roditeljima i bratom provesti dva tjedna na Opatijskoj rivijeri, u Matuljima je odsjela kod dugogodišnjih iznajmljivača, obitelji Jušić. Teeffelenovi, koji su u Matulje stigli s prijateljima iz još četiri nizozemske obitelji, već su tjedan dana proveli u Rapcu, a kod obitelji Jušić planiraju ostati dva tjedna. “Sviđa mi se ovdje, pogotovo odlazak u šoping u opatijske prodavaonice, a na plažu obično idem u Medveju. Ovo je druga godina zaredom kako odmor provodimo u Matuljima, a nadam se kako ćemo doći i iduće godine”: kazala je mlada Nizozemka koju je direktorica Turističke zajednice Marijana Kalčić počastila tortom te ostalim prigodnim darovima. Lisina majka Hester dodala je kako ona i njezina obitelj uživaju u svom odmoru u Hrvatskoj, te će svim svojim prijateljima u Nizozemskoj preporučiti da također dođu. Članovi obitelji Jušić koji se iznajmljivanjem bave još od 70-tih godina prošlog stoljeća te su prvi koji su se ovim poslom počeli baviti u Matuljima, ovom su prilikom za svoje goste priredili poseban domjenak. Članovi prve matuljske iznajmljivačke obitelji čije sobe mogu primiti 15 gostiju, zadovoljni su činjenicom da su im već neko vrijeme popunjeni do posljednjeg mjesta, ali dodaju kako turistički srpanj ipak nije ispunio njihova očekivanja kako se to u posljednje vrijeme govori.

Tisućiti gost 2009. godine

Maša Miščević iz Beograda tisućiti je gost koji je 2009. godine posjetio Općinu Matulji, prema službenim podacima matuljske Turističke zajednice.

Trinaestogodišnja Beograđanka stigla je na Opatijsku rivijeru prije tjedan dana u pratnji oca Miloša i majke Jasmine, a kao glavni motiv dolaska ističe ljubav prema našoj popularnoj seriji “Vila Marija” koja je ovdje snimana. “Obožavala sam tu seriju, od priče i njezinih junaka, a posebno me se dojmila ljepota lokacije na kojoj je snimana. Jako sam željela doći ovdje, i sada mogu reći da su mi se očekivanja u potpunosti ispunila, rekla je Maša koja je s roditeljima odsjela u privatnom smještaju kod matuljske iznajmljivačice Emice Raspor. Obitelj Miščević na poseban je način vezana za ovaj kraj, budući da su se Mašini roditelji upoznali u Crikvenici, te često dolaze ovamo na ljetovanje. Iznajmljivači iz obitelji Raspor koji su u ovom poslu već tridesetak godina istaknuli su kako zasad ne osjećaju manjak turista ove sezone. Također primjećuju da su turisti postali manje zahtjevni nego prijašnjih godina, a uz dugogodišnje stalne goste iz Italije i Njemačke, ove godine bilježe i značajan dolazak Poljaka. Ovom prilikom direktorica matuljskog TZ-a Marijana Kalčić sretnoj Maši uručila je tortu i ostale darove. Mladu Beograđanku koja će uskoro napuniti četrnaest godina te koja se bavi folklorom posebno je obradovao DVD o školi “potresujki”, a zanimljivo je kako se njezino kulturno umjetničko društvo, poput opatijskog, također zove “Zora”. “Čini se kako možemo očekivati da ove godine “Potresujka” postane pravi hit u Beogradu”: istaknula je Kalčić.

Tisućiti gost 2008. godine

Tisućiti gost 2010. godineGirlando Meli (36) iz Njemačke ovogodišnji je matuljski tisućiti gost, pa je njemu i njegovoj obitelji koju čine supruga Sieglinde, sinovi Roberto (11) i Giovanni (8) i kćerka Melina (5), posvećena posebna pažnja.

Osim cvijeće i torte kojoj su se najviše razveselili mališani, na poklon od matuljske Turističke zajednice dobili su i promidžbeni materijal Matulja, Kvarnera i Hrvatske. “Lani smo prvi puta došli u Hrvatsku, u Matulj, prvenstveno sa željom da vidimo i doživimo nešto novo. Bilo nam je prelijepo i zato smo odlučili doći i ovog ljeta. Privatni smještaj smo izabrali iz razloga što sa troje djece ne možemo biti komotni u hotelu. Zemlji mojih predaka, Italiju smo već dobro upoznali, ali i dosta nam je skupa. Hrvatska je zabavna, ugodna, ima se što vidjeti i zaista uživamo ovdje u moru, suncu i druženju s našim domaćinima, obitelji Gržinić”: kaže Girlando Meli, koji će s obitelji ove godine u Matuljima ostati sve do 20. srpnja. Miranda Gržinić bavi se iznajmljivanjem od 1985. godine i cijela obitelj je u tom poslu. Suprug Bruno, kćerke Klara i Bernarda međusobno su podijelili poslove. Trenutno mogu ugostiti osam osoba, a planiraju uskoro proširiti kapacitete. Najviše im dolaze gosti iz Belgije po preporuci drugih koji su im postali prijatelji, pa tako i obitelj Meli. “Turistička zajednica općine Matulji tradicionalno nagrađuje tisućitog gosta koji se prijavi u turističkoj zajednici, što ne znači da je u Matuljima samo toliko gostiju, jer svaka agencija vodi evedenciju za sebe. Akcija je nastala kako bi se Matulji turistički promovirali i gostima ostali u lijepom sjećanju, jer reklama od usta do usta vrlo je bitna za naše malo turističko mjesto”: kaže Marijana Kalčić, direktorica matuljske Turističke zajednice.