Cesta domaće hrani

Iz padela naših nona
Prva je manifestacija ovakve vrste u Republici Hrvatskoj. Kako je polučila izuzetno veliko zanimanje domaćih i stranih gostiju, Općina Matulji i Turistička zajednica Općine Matulji žele da ona postane trajna i tradicionalna.

Stancija Kovačići

Stancija KovačićiRukavac 51
Tel.: +385 (0)51 272 106

Stancija Kovačići svoje mjesto nalazi u okruženju zelenih brežuljaka u mjestu Rukavac ponad Opatije. Autentično je i elegantno odredište za ljubitelje gastronomije i odmora. Vlasnik i chef kuhinje Vinko Frlan, entuzijasta, koji je u kuću svojih djedova udahnuo novu radost, nekadašnju kovačnicu pretvara u raskošnu i rustikalnu stanciju. Stancija Kovačići danas je mali obiteljski objekat koji sadrži a la carte restaurant te 5 sa stilom uređenih soba za smještaj gostiju. Gastronomska ponuda restorana Stancije Kovačići temeljena je na kreativnoj primorskoj kuhinji te na sezonskim namirnicama koje su uvijek svježe, ukusne i briljantne. U našem jelovniku uvijek ćete vidijeti odraz godišnjega doba u kojem se nalazimo sa svim njegovim bogatstvima.

Oštarija “Fiorin”

Buffet FiorinPermani
Tel.: +385 (0)51 279 706

Oštarija “Fiorin” smještena je na staroj cesti koja vodi za Trst, 16 kilometara od Rijeke, 8 kilometara od Opatije i 5 kilometara od Matulja. Na prostranoj terasi okruženoj zelenilom uživat ćete u finim jelima pripremljenim na originalni starinski način. Rustikalni stolovi pod voltama i unutrašnjost uređena u domaćem stilu pridonijeti će trenucima ugodnog i nezaboravnog boravka. Posjetite nas, opustite se u domaćem okruženju i probajte naše specijalitete: domaći kruh, frigani sir, šunku u kruhu, maneštre, domaće fuže i njoke, te razna birana jela s ražnja, roštilja ili ispod peke pripremljena od najkvalitetnijih namirnica. A za kraj? Slatko iznenađenje kakvo su znale prirediti i naše none!

Restaurant “Žan”

Restaurant ŽanVeli Brgud 88
Tel.: +385(0)51 279 263

Restaurant “Žan” nalazi se u mjestu Veli Brgud, smještenom nedaleko od prometnice koja povezuje Rijeku i Trst, na udaljenosti od samo 15 km od Opatije. Okružen zelenilom, restaurant će Vam pružiti potrebne trenutke mira i odmora, gdje ćete nesmetano uživati u brojnim autohtonim specijalitetima. Posebnost našeg restorana su jela od divljači, koja spremamo na mnogobrojne načine, a posebno smo ponosni na našu lovačku juhu. Osim uživanja u gastronomskim specijalitetima, gostima nudimo i smještaj u apartmanu i sobama na bazi polupansiona ili punog pansiona, a tu su još i brojne mogućnosti za odmor i rekreaciju – šetnje po padinama Učke, planinarenje, trekking. Posjetite nas i uživajte u miru i odmoru uz naše gurmanske delicije!

Restaurant “Stara pošta”

Restaurant Stara PoštaPermani 26
Tel.: +385(0)51 297 130

Restaurant “Stara pošta” do druge polovice 19. stoljeća bila je pošta i odmorište za poštanske zaprege na relaciji Rijeka-Trst-Ljubljana. Krajem 19. st. (1851. godine) Jožef Dekleva iz Bitnja pri Premu (Slovenija) kupio je objekt od austrijske pošte. On je bio prvi vlasnik koji je u tom objektu započeo ugostiteljsku djelatnost. Od tada pa sve do danas restaurant “Stara pošta” je u vlasništvu obitelji Dekleva. Temeljitije preuređenje objekta izvršeno je od 1967. do 1975. godine. Restaurant je poznat po kvalitetnoj domaćoj kuhinji i tradicionalnim receptima “Iz padela naših nona” te posebnim specijalitetima: domaće kobasice, pečenice, zarebrnik i pršut. Sadašnji vlasnik Miloš Dekleva njeguje tradicionalne vrijednosti, a za zadovoljavanje Vaših želja uvodi i suvremenu ponudu u nadi da ćete uživati.

Restaurant “Eurogrill”

Restaurant EurogrillRupa 71a
Tel.: +385 (0)51 732 255

Restaurant “Eurogrill” otvoren je 1994. godine, a nalazi se u vlasništvu obitelji Marinčić. Njegujemo domaću kuhinju, a uz sezonsku ponudu domaćih jela i slastica na bazi kestena, vrganja, šparoga, divljači i drugih delicija, specijaliteti su nam jela ispod peke, iz krušne peći i jela s ražnja. Posebnu pažnju posvećujemo organiziranju raznih svečanih ručkova ili večera prigodom krstitki, pričesti, krizme, vjenčanja ili nekih drugih obljetnica ili jubileja. Za manji broj gostiju, ljubiteljima vrhunskih vina, na raspolaganju je posebna izdvojena vinoteka. No, ni to nije sve, gostima je na raspolaganju i jedna četverokrevetna te pet dvokrevetnih soba, a ako žele mogu se i rekreirati igrajući tenis. To su sve dovoljni razlozi da nas posjetite, a mi obećavamo da Vas nećemo razočarati.

Restoran “Kinkela”

Restoran KinkelaBregi 54
Tel.: +385 (0)51 711 177

Smješten je u Bregima na nadmorskoj visini od 385 m, a od Opatije udaljen je samo 7 km. Svojim gostima pružamo odlična jela i ugodnu atnosferu. U sklopu restauranta nalazi se i velika sala za približno 150 gostiju koja je pogodna za svadbene, obiteljske i poslovne proslave, te velika terasa sa koje se pruža predivan pogled na cijeli kvarnerski zaljev. Restaurant ima dugogodišnju obiteljsku tradiciju i tokom cijele godine otvoren je od 10:00 do 02:00 sati poslije ponoći. U ponudi imamo raznovrsna jela kao što su jela od mesa, divljač, pečena janjetina i odojak, istarski pršut, ovčiji sir, a od pića odlično domaće bijelo i crno vino.

Konoba “Mučićeva ravan”

Mučići 11
Tel.: +385 (0)51 279 674
Nalazi se na staroj cesti za Trst, 14 kilometara od Rijeke, 7 kilometara od Opatije i 3 kilometara od Matulja. Na prostranoj terasi uživat ćete u finim jelima pripremljenim na originalni starinski način. Unutrašnjost uređena u domaćem stilu pridonijeti će trenucima ugodnog i nezaboravnog boravka. Posjetite nas, opustite se i probajte naše specijalitete: jela sa roštilja, pašte, ribu, te razna birana jela pripremljena od najkvalitetnijih namirnica.

<Gastronomija
<Seljačko domaćinstvo
<Gdje jesti
<Iz padela naših nona
<Recepti